Duet Claudàtor

duo crop

La música ens envolta. La trobem i la sentim a tot arreu, com a fons, al background. Amb el temps, sembla que hem oblidat que aquesta música que ens envolta està viva.

Duet Claudàtor busca l’experiència que la música pot provocar. Vol crear un moment que faci sortir del dia a dia monòton, que provoqui sensacions i vivències integrant la persona en l’ara i l’aquí.

És amb la música com a única guia que el duet surt a l’escenari. S’expressen sense cap barrera entre pensament i acció. Sortir. Improvisar. Viure la música espontàniament a l’escenari, agafant inspiracions i treballant conjuntament amb músics actuals -tant compositors com intèrpretssense oblidar les idees ja escrites pels compositors dels segles XX i XXI, que reinterpreten i fan seves amb un nou format sense barreres.

Duet Claudàtor són Sarah Claman al violí i Pau Sola al cello. Originaris de punts oposats del món però amb la música clàssica com a tradició comú, s’endinsen en el món de la improvisació lliure amb aquest punt de partida en comú. Un diàleg, el que estableixen dalt l’escenari, de sons entretallats entre dues llengües i dues cultures, entre l’escrit i l’in/escrit, entre dos claudàtors al mig del silenci.

IMG_0289Des de Catalunya, el cellista i compositor Pau Sola es va graduar en composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el compositor Agustí Charles i el cellista Damià Martínez com a professors. Ha treballat en diferents orquestres i formacions de cambra clàssiques, però sobretot s’interessa pels projectes artístics interdisciplinaris, treballant amb audiovisuals, dansa o literatura com a compositor, intèrpret i improvisador.

 

IMG_0285Des de Nova Zelanda, Sarah Claman, violinista i antropòloga, va estudiar a la University of Otago (NZ), a Dartington College of Arts (UK), i a l’Escola Superior de Música de Catalunya formant-se, sempre, en música clàssica i, alhora, experimentant amb la música contemporània i la improvisació lliure. Com a músic professional ha treballat per orquestres als tres països, amb grups de música de cambra i ha col·laborat amb artistes d’altres disciplines, sobretot la dansa.

IMG_0279